Alaca’da hasat dönemi başladı
banner135

Hasadın başlamasıyla birlikte tarlalarda yoğun bir çalışma temposu hakim. Tarım işçileri ve çiftçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalarda buluşarak hasat işlemlerine başlıyorlar. Çiftçiler, emeklerinin karşılığını topraktan aldıkları bu günlerde, bu yılın bereketini değerlendirme telaşı içindeler. İlçe ve köylerde tarlalardan toplanan buğday, arpa ve diğer ürünler, tarım traktörleriyle taşınarak ekin pazarına sevk ediliyor. 

Çiftçiler, ekin pazarında ürünlerini satmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Çevre yolundan başlayan kuyruk, ekin pazarı içerisine kadar uzanıyor. Bu hareketliliğin yaklaşık bir ay daha devam etmesi öngörülüyor. Bu yıl çıkan ürünler konusunda görüş bildiren çiftçiler, yağışların yetersiz olduğu zamanlarda tarımsal sulama gerçekleştiremediklerini belirterek, rekoltenin bu yıl beklenenden düşük olacağı değerlendiriliyor. Ekin hasadı, ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan tarım sektörünün dinamizmini ve çiftçilerin emeğini yansıtan bir süreç olarak ön plana çıkıyor. 

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.