Milletvekili Tahtasız: Alaca’daki dere yatakları acilen ıslah edilmeli
banner135

Alaca’ya bağlı Kıcıllı, Külah ve Eskiyapar köyü muhtarlarının Mayıs ayında Alaca Kaymakamlığına verdikleri dilekçede köylerinde “acil” bir şekilde dere ıslah çalışması yapılması gerektiğini belirttiklerinin altını çizen Milletvekili Tahtasız, “Verdikleri dilekçenin üzerinden 4 ay geçti ve ne yazık ki hiçbir önlem alınmadı. Dün yağan yağmurdan sonra Kıcıllı köyünü sel bastı. Evler, tarım ürünleri ve hayvanlar zarar gördü. 2 otomobil sular altında kaldı. Bu görüntüler Kıcıllı köyünden ancak görüntüler ve afet Narlı Çavraşlar mahallesinde ile Alaca Sarısüleyman köyünde de yaşandı” dedi. Milletvekili Mehmet Tahtasız, selden zarar gören köylülerin zararının karşılanması gerektiğini belirterek, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:
“Şayet hemen önlem alınmazsa sonbaharla yağışlarıyla birlikte bu tür afetlerin artması kaçınılmaz olacaktır. 
Köylülerimizin acil önlem çağrılarına kulak verilmeli, ıslah edilmesi gereken tüm dereler bir an önce ıslah edilmelidir.
Dereleri ıslah etmek için birinin ölmesi mi gerekiyor?
Ülkemizde insan hayatı bu kadar ucuz mu?
Köylülerimiz aylar öncesinden uyarmasına ve ısrarla dile getirmesine rağmen neden harekete geçilmedi? 
Selden zarar gören köylerimizde sorumluluğu kim üstlenecek, köylülerin zararlarını kim karşılayacak?
Sorulacak soru çok ancak atılacak adım belli.Devlet Su İşleri, Valilik ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle bu durumda olan köylerimizde derhal gerekli çalışmaları başlatmalı ve dereleri ıslah etmelidir. Sayın Valimiz Zülküf Dağlı’ya gayret ve çabaları için teşekkür ediyorum. Selden zarar gören köylülerimizin zararları karşılanmalıdır.” 

Erkan Karaca

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.