Başkan İsmail Ataç, "Ahi, vicdanıyla davranan, helalinden kazanan, yerinde ve yeterince harcayan, ölçü ve tartıya çok dikkat eden, hak gözeten, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır" diyerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Temelleri 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından Anadolu’da atılan Ahilik Teşkilatı; Türk insanının mesleğini, sanatını mertlik, dayanışma ve güzel ahlak ile bütünleştiren, milli birlik ve bütünlük anlayışıyla asırlar boyu toplumda düzeni sağlayan, üretici-tüketici ilişkisini en iyi şekilde düzenlemeyi amaç edinen kültürel, sosyal ve ekonomik bir oluşumdur.
İş hayatında başarıyı; eğitime, çalışmaya, alın terine, dayanışmaya, fırsat eşitliğine, dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlakına dayandıran Ahiliğin, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği değerlere asırlar önce ulaşması dikkate değerdir.
Milletimizin bu değerlere sahip çıkacağına, yaşatacağına ve diğer toplumlara örnek olacağına inanıyorum.
Bu vesileyle, başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Ahilik Haftası’nı kutluyor; birlik, beraberlik ve dayanışmamızın her daim devam etmesini temenni ediyorum."
Ataç: 'Ahilik, ticaret ile ahlâkı buluşturan bir hayat düsturudur'
Alaca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Ataç, Ahilik Haftası ile ilgili açıklamada bulunarak, kardeşlik anlamına gelen ahiliğin ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olduğunu söyledi.
15 Eylül 2021 Çarşamba 09:49
Selamun aleyküm bu arkadaş ahilik dürüstlük kelimesini konuşacak en son kişi kendisiyle daire pazarlığı yaptım kaporamı verdim bankadan kredimi çektim altınımı bozdum tapu günü caydı ayıp ayıp bide burda ahilik dürüstlük den bahsediyor 70 80 bin zararım var bumudur ticaret ahlakı bu mudur sizlere soruyorum?