Hayırsever iş insanı Alacalı hemşehrimiz Üzeyir Şahin tarafından Alaca’ya yaptırılan, 2 yıl önce genç yaşta ebediyete irtihal eden kızının adını taşıyan ve nice nesillerin yetişeceği Selin Şahin Ortaokulu Alaca’da Bakan Tekin’in katılımı ile hizmete girdi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımı ile yapılan okul açılışına Çorum Valisi Ali Çalgan, AK Parti Çorum Milletvekilleri Yusuf Ahlatcı ile Av. Oğuzhan Kaya, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, MHP Milletvekili Vahit Kayrıcı, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Alaca Kaymakamı Engin Tok, Alaca Belediye Başkanı Şerif Arslan, ilçe belediye başkanları, Selin Şahin'in anne ve babası Üzeyir ve Belma Şahin çifti ile çocukları, protokol üyeleri ve vatandaşlar hazır bulundu.
Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri ve açılış konuşmaları yer aldı. Ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin öncülüğünde kurdele kesimi ile Selin Şahin Ortaokulu eğitim öğretime açıldı. Açılışın ardından Bakan Tekin ve beraberindekiler okulda incelemelerde bulundu.