Alaca'daki öğretmenler evsiz kaldı!
banner135

Gazetemize açıklamalarda bulunan öğretmen ve öğretmen emeklileri dünden bu güne mağduriyetlerini dile getirerek,  bu konuya bir çözüm bulunmasını istediler. 
Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

Alaca’nın yıllardır kanayan yarası kangren oldu. Alaca’da öğretmen evi diyeceğimiz bir resmi yer olmadı. Uzun yıllar Altıncılar arastasındaki Belediye iş hanında sadece öğretmenler evi lokali olarak faaliyet verdi. Şuan yıkım kararı olan yere de yine öğretmenler Evi lokali olarak taşındı, Zamanla İlçe milli Eğitim müdürlüğünün ikinci katında 5,6 odada basit bir yatakhane olarak hizmet verdi. Hâl böyle olunca yeni öğretmen evi için arayışlar başladı. 

Bu esnada çevre yolunda bir arsa tahsisi ve yeni bir öğretmenler evi yapımı gündeme geldi ama bir türlü bu konu gerçeğe dönüşmedi. Alaca ilçe Milli eğitim müdürlüğü şu anki yerine taşınınca onun çıktığı yerlerde yatak haneye dönüştürüldü. Otele değil Çünkü bir otel ya da öğretmenler evi şeklinde bir projesi hiç olmadı, idareten 20 odada 20.25 yataklı odalarında tuvalet banyo olmayan ilkel bir durumda bir öğretmenler evi olarak devam etti.4 sene önce yıkılacak olan binaya "Olmayan bir Akşam Sanat Okulu!" adı verilerek, Alaca Akşam Sanat Okulu ve öğretmenler evi oldu ve daha önce geçici görevlendirmelerle devam eden idare resmi bir kimlik kazandı ve Buraya müdür ve müdür yardımcısı atandı. Ama burada gerçek bir Akşam Sanat Okulu ve Öğretmenler evi hiç olmadı! 

Bu bahse konu binanın büyük onarımla üst katlardaki lojmanlar boşaltılarak bir büyük onarım gündeme gelse de buda bir türlü gerçekleşmedi. Altı ay öncede yan tarafta yeni yapılan Sakarya Ortaokuluna bahçe ( yeni yapılan Sakarya ortaokulunun büyük bir arsası olmasına rağmen kötü planlama ile kullanılabilir alan daraltılmış oldu) ihtiyacı doğunca buranın yıkım kararı alındı ve deprem yönetmenliğine uygun değil raporuyla bina geçen hafta boşaltıldı.

Aksam Sanat Okulu ve Öğretmenler evinin bir yıldır yeni bir yere taşınacağı söylentisi çıktı ama bu da çeşitli yerler gösterilmesine rağmen hiç bir yere taşınmadı. İlk önce Alaca Öğretmenler Evinin Alaca Anadolu Lisesi kız yurduna taşınacağı oradaki öğrencilerin Fen Lisesi yurduna taşınacağı vs söylendi bu da gerçekleşmedi, daha sonra eski Askerlik şubesine taşınma gündeme geldi oda gerçekleşmedi, Şu anda geçici olarak Alaca Milli Eğitim Müdürlüğünün 4. ve 5. katına taşınma kararı alındı. Şuan oraya bir taşınma başladı ama oradaki odalarda da banyo tuvalet bulunmamakta ve asansör de olmadığı için bu taşınmada sadece mevcut idarecileri kurtarmak için yapılan gereksiz bir plan olarak hayata geçiriliyor. Bu yeni yerde öğretmenlerin, emekli öğretmenlerin ve diğer memurların bir araya geldiği lokal hiç olmayacak gibi görünüyor, 500 yakın öğretmeninin 100'e yakın emekli öğretmen ve diğer emeklilerin olduğu bir ilçede bu insanlar adeta yok sayılarak sokağa atıldılar.  Halbuki lokal hem öğretmenlerin bir araya geldiği, emekli ağabeylerimizin tecrübelerinden faydalandığı,

Eğitimin sorunların tartışıldığı bir mekan olarak, bir sosyal iletişim ve istişare yeri olarak bir etkinliğe ev sahipliği yapıyordu. Şimdi bu imkandan da öğretmenlerimiz emekliklerimiz ve diğer memurlarımız mahrum ediliyor. Bu konunun artık tüm ilçeye ve yetkililere iletilmesi için bu konunun haberleştirilmesinden başka bir yol kalmadığı için biz öğretmenler, öğretmen emeklileri diğer emekliler ve memurlar olarak geç kalmakla birlikte! Bu işe karar verdik. Buradan tüm siyasileri, başta ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüz ve Kaymakamlık olmak üzere herkesi bu konuda bir çözüm bulmaya davet ediyoruz.” 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhsin sünbülcü 4 hafta önce

öğretmen evi alaca için büyük ihtiyaç, fakat öğretmen evi lokelini kahvehaneye çevirmek doğrumu, eğitim camiyasının orada hoş sohbet ve yapması ve kitap okuması gerekirken sabah akşam okey ve kağıt oynaması doğrumu, ben yanlış olduğunu düşünüyorum saygılarımla......